en/nl

info:

Artist:Past Imperfect – Joseph Backstein + Yasha Yavorskaya
Date + Time:27 September - 19:00 - 23:00
28 September - 12:00 - 23:00
Location: binnenlandse zaken - floor 0 - 19
Module:works
Country:RU
Website: http://5th.moscowbiennale.ru/en/
Facebook: http://facebook.com/moscow.biennale
Twitter: http://twitter.com/moscowbiennale

biography:

De 'Past Imperfect' tentoonstelling geeft inzicht in hoe het is om verschillende periodes van tijd, tijdelijkheden en vormen van bestaan te ervaren in het Rusland van vandaag.

Een nieuwe generatie kunstenaars heeft letterlijk meerdere historische periodes doorleefd; geboren in de realiteit van de Sovjet Unie brachten zij hun jeugd door in een periode van grootse hervormingen. Hun carriere begon in een tijd van stabilisatie maar zij leven en werken nu in een tijd van (post-)crisis. De kunstenaars in deze tentoonstelling beschrijven hun leven door middel van verschillende historische fragmenten. Een kunstwerk wordt een ontmoetingsplek voor verschillende historische periodes en een wijze van communiceren tussen deze tijden - historisch, intern of mythisch. Verschillende vormen van onvoltooid verleden tijd (past imperfect) komen samen in opvattingen over het bouwen en wederopbouwen van ruines, geheugen en een eeuwig heden in technologische utopia’s en popcultuur, als ook door middel van aanvaringen met de alledaagse inter-subjectiviteit binnen een tijd van netwerkcommunicatie. De deelnemers van
dit project zijn jonge kunstenaars, veelal afgestudeerden van het Institute of Contemporary Art (ICA Moscow). Ze proberen de ervaringen van hun generatie waar te nemen en te visualiseren, samen met de tegenstellingen van de ontwikkeling van de samenleving in Rusland.

De tentoonstelling is samengesteld door Joseph Backstein (artistiek directeur van de Moscow Biennale of Contemporary Art) en Yasha Yavorskaya en is tot stand gekomen naar aanleiding van het Nederland-Ruslandjaar 2013 en de geplande activiteiten van TodaysArt in Moscow.

Betrokken kunstenaars: Victor Alimpiev, Aslan Guysumov, Natalia Zintsova, Taus Makhacheva, Alexander Povzner, Alexandra Sukhareva, Anya Titova + Stas Shuripa, Igor Chirkin + Alexei Podkidyshev, Questions by the Experimental Group (Yan Tamkovich, Ivan Merkulov, Maria Kharitonova), Mikhail Tolmachov, Ksenia Sorokina, Dima Philippov, Stas Shuripa en Anya Titova.
share on and

related artists:

presenting partners

governmental and institutional partners

media partners

facilitating partners

preferred & technical suppliers