en/nl

info:

Artist:Joris Strijbos + Daan Johan (Macular) – PARSEC
Date + Time:27 September - 19:00 - 23:00
28 September - 12:00 - 23:00
Location: binnenlandse zaken - floor 0 - 19
Module:works
Country:NL
Label: Macular
Website: http://macular.nl/

biography:

Joris Strijbos en Daan Johan presenteren de wereldpremiere van hun nieuwe werk ‘PARSEC’, een kinetische installatie bestaande uit vijftien identieke, draaiende robotarmen voorzien van een power LED en speaker.

De installatie staat opgesteld in een verduisterde ruimte waardoor de pulserende lichtbronnen en het geluid voor de beschouwer worden geïsoleerd. Via software is het mogelijk om de in lijn opgestelde objecten complexe choreografieën uit te laten voeren waarbij de beschouwer het gevoel krijgt dat de objecten elkaar imiteren of op elkaar reageren. De licht- en geluidsbronnen vertonen soms verstoord, chaotisch gedrag waarna de harmonie
weer wordt hersteld. Met de installatie onderzoeken de makers Joris Strijbos en Daan Johan de ervaring van licht, geluid en zwermgedrag. 'PARSEC' gaat in première tijdens TodaysArt en zal daarna op verschillende (internationale) festivals worden getoond.

PARSEC is mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Stichting Stokroos en het Materiaalfonds voor beeldende kunst en vormgeving.
share on and

related artists:

presenting partners

governmental and institutional partners

media partners

facilitating partners

preferred & technical suppliers