en/nl

info:

Artist:Francisco López – Hantu Hilang
Date + Time: 28 September - 17:30 - 18:15
Location: city hall - sphæræ
Module:works
Country:ES
Website: http://franciscolopez.net/

biography:

Francisco López wordt internationaal gezien als een van de hoofdfiguren in de geluidskunst en experimentele muziekscene. López zal optreden als onderdeel van het Sphaerae programma.

Al meer dan dertig jaar werkt hij aan een verbluffend sonisch universum, volledig persoonlijk en iconisch en gebaseerd op een aandachtig gehoor voor de geluiden van de wereld. López heeft inmiddels honderden concerten, field recording-projecten, workshops en geluidsinstallaties op zijn naam staan in meer dan vijftig landen over de hele wereld. Ook heeft hij vier eervolle vermeldingen ontvangen van het Ars Electronica festival en ontving hij in 2010 de Qwartz Award voor zijn oeuvre.

'Hantu Hilang' (Maleis voor 'Verloren Geest')
is een nieuw sculpturaal sonisch werk, speciaal ontwikkeld voor Sphæræ. Het werk bestaat uit een onzichtbare matrix van subtiele sonische materialen geprojecteerd en weerspiegeld in het paviljoen door middel van een ad hoc-draagbaar en autonoom surround sound-systeem met 16 kleine luidsprekers.De sonische materialen zijn evoluties van originele geluidsomgevingen. Sonische destillaties van de midden-en hoge frequenties zorgen voor een spookachtig karakter. De realisatie van het stuk kan worden geautomatiseerd of in real time worden gecontroleerd.

media:

share on and

related artists:

presenting partners

governmental and institutional partners

media partners

facilitating partners

preferred & technical suppliers