en/nl

info:

Artist:Teun Verkerk + Joris Hoogeboom – Buqs
Date + Time:27 September - 19:00 - 23:00
28 September - 12:00 - 23:00
Location: outdoor
Module:works
Country:NL
Website: http://icasnetwork.org/buqs/
Facebook: http://facebook.com/ubiquitouslifeforms

biography:

Steeds meer "embedded" technologie dringt ons leven binnen met de belofte om met gemak in een groot deel van onze behoeftes te voorzien.

In tegenstelling tot een focus op het functionele gebruikt het 'Buqs' project deze technieken binnen het gebied van de experimentatie om een verspreid geluidskunstwerk aan te kunnen bieden dat de ervaring van de geconstrueerde omgeving veranderd. 'Buqs' zijn elektronische levensvormen die oppervlaktes binnen de geconstrueerde omgeving binnendringen en gebruiken voor het creëren van geluiden. Ze verschuiven de ervaring van het straatbeeld van een hoofdzakelijk visueel tot een meer op geluid gerichte ervaring. Het project heeft als doel om de invasie van het virtuele rijk af te wenden door het fysieke te benadrukken. Door de stad als een instrument te zien, gebruikmakend van de materiële eigenschappen, is het mogelijk de manier waarop mensen in verband staan met hun geconstrueerde omgeving in een ander daglicht te zien. 'Buqs' is een project van Teun Verkerk + Joris Hoogeboom en werd geselecteerd als de winnende inzending van de "Ubiquitous Art and Sound" open call vanuit het ECAS (European Cities of Advanced Sound and related
arts) netwerk. ECAS wordt ondersteund door de Europese Unie als onderdeel van het Cultuur programma. Het project is ontwikkeld in smaenwerking met TodaysArt, FutureEverything en Insomnia. De technische realisatie is ondersteund door Bekking Electronics Design en Karrenbeld Design. Fablab faciliteiten zijn beschikbaar gesteld door het Science Centre Delft.

WORKSHOP

Naast de presentatie van het project in de publieke ruitme rondom de TodaysArt locaties zullen Teun en Joris een workshop geven. In deze workshop geven ze eerst een introductie over hun project 'Buqs'. Daarna zullen ze met de leerlingen aan de slag gaan met de Buqs en laten zien hoe deze Buqs worden geprogrammeerd en gebouwd.

Datum: Zaterdag 28 september
Tijd: 15.00-16.00
Locatie: 5e verdieping Binnenlandse Zaken, Schedeldoekshaven 200 (Ingang tegenover Turfmarkt 28)
Kosten: gratis
Doelgroep: 12 t/m 18 jaar
Taal: Nederlands
Inschrijven: annelieke@todaysart.nl o.v.v. naam, adres, leeftijd en school
share on and

related artists:

presenting partners

governmental and institutional partners

media partners

facilitating partners

preferred & technical suppliers