en/nl
  • Arrow Downfestival

    27 + 28 september, Den Haag

     

    Op 27 en 28 september 2013 vindt de negende editie van TodaysArt plaats in Den Haag. Het festival presenteert een internationaal programma van avontuurlijke hedendaagse beeldende- en podiumkunsten, architectuur en digitale cultuur. Dit jaar heeft het festival een zeer bijzondere locatie: het voormalige ministerie van binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties, 124.000 m2 leegstand midden in het centrum van Den Haag.

     

     

    Het festival nodigt internationale artiesten uit van over de hele wereld om nieuwe werken en performances te presenteren, waaronder een groot aantal premières en voor Nederland exclusieve optredens. Naast het Binnenlandse Zaken gebouw vindt het festival plaats in het Atrium van het Haagse stadhuis en de omliggende publieke ruimte.

  • Arrow Downintro

    Toegankelijkheid van informatie is een belangrijk thema in een tijd waarin op grote schaal geheimen openbaar gemaakt worden en hetgeen dat eerst verborgen was zichtbaar wordt. Klokkenluiders, datalekken en afluisterpraktijken domineren het nieuws. We zijn gedwongen om een beroep te doen op niet-transparante systemen die we steeds minder begrijpen en onder controle lijken te hebben. De tijden veranderen en verandering vraagt om aanpassing.

     

    Machtsverschuivingen zijn typerend voor deze tijd. Deze verschuivingen creëren nieuwe kansen en leiden tot nieuwe methodes. Dit jaar positioneren wij onszelf in het centrum van de macht: het voormalige ministerie van binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties wordt voor het eerst publiek toegankelijk. Het gebouw, dat tot voor kort het Nationaal CrisisCentrum, de noodzetel en een gedeelte van de geheime dienst onderbracht en de werkplek was van een kleine groep mensen die beslissingen maakten voor de rest van het land, wordt nu het epicentrum van de negende editie van TodaysArt.

     

    Het wordt een ander festival dan je van ons gewend bent. We hebben de theaters en culturele instellingen verlaten. De economische situatie is veranderd. Het culturele klimaat is veranderd. Wij zijn veranderd. We hebben grote ambities en zien veel nieuwe mogelijkheden.

     

    We claimen geen antwoorden te kunnen geven, maar we stellen wel vragen. Onze rol is er niet een van institutionele kritiek; we hopen een storm van creatieve actie te veroorzaken.

     

    De locatie heeft grote gevolgen voor de manier waarop het programma van het festival tot stand is gekomen en gepresenteerd wordt: in plaats van horizontaal, denken we nu verticaal. Vanwege de tijdelijke aard van de locatie ligt de focus niet zo zeer op het aanpassen, maar vooral op het activeren van het gebouw.

     

    De zetel staat er nog, maar nu is TodaysArt – samen met publiek, partners en kunstenaars – de autoriteit die deze zetel beklimt.

  • Arrow Downlocaties + route

    TodaysArt vindt plaats op twee hoofdlocaties in de Haagse binnenstad op loopafstand van elkaar:

     

    01) Binnenlandse Zaken (Tentoonstelling, Club, Symposium)
    Schedeldoekshaven 200, 2511 EZ Den Haag
    Ingang tegenover Turfmarkt 28

     

    02) Stadhuis – Atrium (Performance)
    Spui 70, 2511 BT, Den Haag
    Ingang tegenover Binnenlandse Zaken (achteringang)

     

    locations

     

    Met openbaar vervoer
    De festival locatie ligt binnen loopafstand van zowel Den Haag Centraal Station (minder dan 5 minuten) en Holland Spoor (minder dan 15 minuten). Check ns.nl of mobile.ns.nl voor meer informatie over het reizen met de trein en vertrek- en aankomst tijden. Met de trams kom je gemakkelijk naar andere locaties in de stad of naar waar je verblijft. Voor tijden, richtingen en routes check htm.net en/of 9292ov.nl (mobiel.9292ov.nl). Tijden op vrijdag en zaterdag kunnen verschillen, dus check voor vertrek wat de tijden zijn. Google Maps is natuurlijk ook altijd handig: maps.google.com.

     

    Met de auto / parkeren
    Vanuit Utrecht kom je naar Den Haag via de A12, vanuit Amsterdam via de A4 en vervolgens de A44 en vanuit Rotterdam via de A13. Volg de borden “Centrum” als je Den Haag binnenkomt. De ‘Turfmarkt’ parkeergarage bevind zich direct onder de hoofdlocatie.

     

    Meeting point
    In de ruimte direct naast de ingang van Binnenlandsze Zaken vindt je een bar en de informatie- en ticketbalie.

  • Arrow Downfloor plan


  • Arrow Downaccommodatie

    Hieronder vindt je een lijst met opties en informatie over waar je kunt verblijven gedurende je festival bezoek in Den haag. Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op.

     

    Airbnb

     

    www.airbnb.com

     

     

    Hotel Mercure Den Haag Central (TodaysArt Discount)

     

    TodaysArt Deal: 99 EUR voor kamers op 27 en 28 september. Mocht je van deze deal gebruik willen maken neem dan contact op met Stacie Lyons (stacie@todaysart.nl) met data en kamereisen.

     

    Spui 180 2511 BW Den Haag

     

    T: +31 70363 6700

     

    Website: www.mercure.com

     

     

    Hotel IBIS Den Haag Centrum

     

    Situated in the city centre. 10 – 15 minute walk to the festival locations. 15 – 20 minute walk to Central Station and Holland Spoor. Public car park around the corner.

     

    TodaysArt Deal: 75 EUR for a single room, 85 EUR for a double room on Friday and Saturday. 89 EUR for a single room, 99 EUR for a double room from Sunday until Thursday.

     

    Jan Hendrikstraat 10 2512 GL The Hague

     

    T: +31 70318 4318

     

    Website: www.ibis.com

     

     

    F.A.S.T. (Budget Tip: 25% TodaysArt Discount!)

     

    Unique surfer’s village on Scheveningen boulevard between port, beach and promenade. A beach hostel, campground, a bar and restaurant, art projects and parties. Nighttime transport to and from the centre of The Hague to Scheveningen is available.

     

    TodaysArt Deal: 15 EUR hostel, 5 EUR campsite (25% discount, mention TodaysArt when contacting F.A.S.T.)

     

    Strandweg 1A 2586 JK Scheveningen

     

    T: +31 70358 6749 / +31 64343 2088

     

    E: info@fastthehague.com

     

    Website: www.fastthehague.com

     

     

    Hotel Wahdo

     

    Situated in The Hague’s Chinatown district, within walking distance of the city centre. Just a 5 minute walk away from the festival venues and a 10 minute walk away from Central Station and Holland Spoor.

     

    Wagenstraat 127-129A 2512 AT Den Haag

     

    T: +31 70362 6011

     

    E: info@wahdohotel.nl

     

    Website: www.wahdohotel.nl

     

     

    Stayokay Hostel Den Haag

     

    Located in the city centre on a five-minute walk from the station Den Haag Holland Spoor and a ten-minute walk from the festival. Please note: The 27th and 28th of September are already fully booked. Currently Stayokay only has the following options available on the 24th and 25th of September: 8 person dorm room (35 eur per person incl. breakfast), 4 person room (149,50 eur per room incl. breakfast), 2 person room (85 eur per room incl. breakfast).

     

    Scheepmakersstraat 27 2515 VA The Hague

     

    T: +31 (0)70 315 78 88

     

    Website: www.stayokay.com

     

     

    Hotel Corona

     

    Situated next to the Buitenhof and close to the festival locations (walking distance).

     

    Buitenhof 39 – 42 2513 AH The Hague

     

    T: +31 70363 7930

     

    E: info@corona.nl

     

    Website: www.corona.nl

  • Arrow Downpers

  • Arrow Downnieuwsbrief

  • Arrow Downcolofon

    Raad van Toezicht
    Piet Barendse
    Robert Koetsier
    Alex Adriaansens
    Nicole van Vessum

     

    Artistiek Directeur
    Olof van Winden

     

    Zakelijk Directeur
    Natasja van der Horst

     

    Programma
    Remco Schuurbiers
    Tim Terpstra
    David Veneman

     

    Fondsenwerving
    John de Weerd
    Tim Terpstra

     

    Marketing & Communicatie
    Danielle Boelling
    David Veneman
    Evita Lammes

     

    Productie
    Sara Halbertsma
    Hanna van de Ven
    Ramses Nieuwenhuizen

     

    Artiesten Logistiek & Externe Betrekkingen
    Stacie Lyons

     

    Educatie
    Annelieke Plugge

     

    Vrijwilligers Coordinatie
    Joya de Bock
    Moniek van der Kwaak
    Isabel Sánchez Cecilia

     

    Grafisch Ontwerp & Campagne
    Collective Works

     

    Web Ontwikkeling
    buurmen
    Kyle Dukes

     

    Copywriting
    Janet Leyton Grant
    Tim Terpstra
    Mik Maes

     

    Fotografie
    Christian van der Kooy

     

    Video
    Tanja Busking

     

    TodaysArt Moscow
    Ivan Antonov
    Yasha Yavorskaya

     

    TodaysArt Kobe
    Masaaki Ishizaki

  • Arrow Downorganisatie

    TodaysArt is een organisatie die zich richt op de internationale presentatie en ontwikkeling van hedendaagse beeldende- en podiumkunsten, architectuur en emergente cultuur in de stedelijke omgeving. De organisatie presenteert sinds 2005 een jaarlijks festival dat een transdisciplinair, breed opgezet en gelaagd programma presenteert. Ingegeven door actuele ontwikkelingen brengt TodaysArt thema’s als stedelijke ontwikkeling en sociale structuren onder de aandacht. Hiermee ambieert de organisatie innovatie, verdieping, talentontwikkeling en zichtbaarheid voor hedendaagse ontwikkelingen binnen kunst en cultuur en de internationale, landelijke en lokale culturele infrastructuur te versterken.

     

    De hoofdactiviteiten van de organisatie:
    TodaysArt Festival The Hague
    TodaysArt Festival Moscow
    TodaysArt Festival Kobe
    TodaysArt Agency

     

    TodaysArt heeft over de jaren een indrukwekkend internationaal profiel opgebouwd door projecten te presenteren en te ontwikkelen die zijn ontwikkeld in intensieve samenwerking met vooraanstaande artiesten en organisaties. TodaysArt is mede-oprichter van International Cities of Advanced Sound and related arts (ICAS), een netwerk van internationale onafhankelijke festivals.

     

    Download: TodaysArt CV

accreditatie

Om te zorgen dat je accreditatie juist verloopt, vragen we je alle velden hier onder in te vullen.
Alleen accreditatieverzoeken die volledig worden ingevuld worden in overweging genomen.
Als je geselecteerd wordt, zal er binnen 3 dagen contact met je worden opgenomen via het opgegeven emailadres.
Dit formulier geldt voor een persoon. Max. 2 personen per medium kunnen worden geaccrediteerd.

Om in aanmerking te komen voor accreditatie ga je akkoord met de volgende voorwaarden:

* Ten minste 1 stuk/item wordt gepubliceerd op jouw medium.
* Een kopie van het stuk/item wordt naar danielle [at] todaysart.nl gestuurd in het juiste bestandstype wanneer het stuk/item gepubliceerd is.
* Bestandstypen: tekst / artikel in .pdf - Foto's in hoge resolutie .jpeg - video in .avi, hoogst mogelijke kwaliteit.

presenting partners

governmental and institutional partners

media partners

facilitating partners

preferred & technical suppliers